Algemeen

Unihockey/Floorball is één van de snelst groeiende sporten van Europa. Deze dynamische sport is ontstaan in Zweden, maar is nu hard bezig heel Europa te veroveren. In Nederland zijn er een nationaal heren- en damesteam die competitie op internationaal niveau spelen. Totaal zijn er 26 verenigingen in Nederland. Allemaal zijn ze lid van de Nederlandse Floorball en Unihockey Bond – NeFUB.

Floorball = snel

Zoals gezegd is floorball een snelle en dynamische sport. De lichte plastic gatenbal gaat razendsnel over het veld. De beste spelers schieten harder dan 150 km/u. Dankzij de boarding en de eenvoudige regels zijn er weinig onderbrekingen. Een partijtje floorball is dus een prima manier om je eens lekker uit te leven.

Floorball = veilig

De kunststof sticks, de lichte plastic gaten-bal en het ontbreken van de body-check maken floorball een veilige sport. Het is niet toegestaan om de stick boven de heup uit te zwaaien. Spelers krijgen dus niet zo gauw een klap van de stick. De lichte plastic bal is ook niet echt gevaarlijk. Kortom: zware blessures komen vrijwel niet voor!