Floorball

Wat is Floorball?

Dit is de officiële, internationale variant.

Neem lichtgewicht kunststof materiaal, een sporthal met boarding, eenvoudige regels en een bank vol wisselspelers en je hebt floorball: de snelste teamsport ter wereld.

Hoewel veel floorball regels van ijshockey komen, speel je floorball in een sportzaal, met sportschoenen, kunststof sticks en een zachte plastic 'gaten' bal. De regels van floorball zijn vrij eenvoudig. Daardoor kan iedereen al meteen een aardig partijtje meespelen.

Floorball komt oorspronkelijk uit Zweden, maar is nu hard bezig heel Europa te veroveren. Floorball is ook één van de snelst groeiende sporten van Europa. In Zweden, Finland, Tsjechië en Zwitserland staat floorball inmiddels in de top 10 van populairste sporten.


5 spelers en een keeper

Een floorball team bestaat uit 5 veldspelers en een keeper. floorball speel je met herenteams, damesteams, maar soms ook gemengd. Een daarnaast is een minimum van 5 wisselspelers zeer raadzaam om snel en vaak door te kunnen wisselen

Uniek is vooral ook de keeper: die zit op zijn knieën en heeft geen stick. Zo kan hij het doel goed afschermen en gemakkelijker de bal vangen. In tegenstelling tot de veldspelers draagt de keeper ook beschermende kleding en een helm.


Veld

Het veld is even groot als een zaalvoetbal veld. 40 bij 20 meter 
Er wordt gespeeld met grote doelen, 115 cm hoog en 160 cm breed, die in het veld staan, zodat er ruimte is om de bal achter het doel langs te spelen. Voor het doel is een klein keepers gebied waar alleen de keeper mag komen; tevens is er een groter doelgebied, waar de keeper niet buiten mag komen.