Floorball stick

Het uitkiezen van een goede floorball stick

Bij aankoop van een stick let je ten eerste op de lengte. Op het moment dat je de stick recht voor je op de grond zet, behoort de bovenkant van je stick tot je navel te komen. De stick mag ongeveer vijf cm boven of onder je navel uitkomen.

Daarnaast kun je kiezen uit een linker of een rechter stick. De keuze van een rechter stick of linker stick bepaal je aan de hand van wat jij het prettigst vindt spelen. Vaak zie je dat een rechtshandige speler speelt met een linker stick en een linkshandige speler met een rechter stick.

Dan de schacht. Deze is in 3 verschillende vormen te verkrijgen namelijk: rond, ovaal en semi-ovaal. Een beginnende Floorball speler wordt aangeraden om te starten met een ronde schacht, zodat je makkelijk kunt draaien met je stick. Voor een ervaren Floorball speler komt het bepalen van de schacht meer aan op persoonlijke voorkeur.

De Flexibiliteit van de stick speelt ook een rol. Met een stijve stick zul je harder kunnen slaan, maar dit vereist wel wat ervaring van de speler om de stick te controleren. Voor beginnende spelers raden wij dus aan te beginnen met een flexibele stick voor een snellere stick controle.

Als laatst kun je een keuze maken uit verschillende bladen. Zo heb je sticks met een zacht, medium en een hard blad. Voor meer balcontrole raden wij beginnende Floorball spelers een zacht blad aan. Hierdoor stuitert de bal minder hard tegen je blad en is de bal sneller onder controle te krijgen.

Floorball sticks zijn moeilijk in de winkel verkrijgbaar, maar online zijn deze makkelijk te bestellen. Sticks&Stuff

 

(Bron. http://www.floorball.nl/materiaal.html)

Voorbeelden van maten van sticks in centimeters (cm)

Stick lengte      Lichaamslengte

65 cm             110- 125 cm

75 cm             125- 140 cm

80 cm             140- 150 cm

89 cm             150- 165 cm

92 cm              160- 175 cm

95 cm             170- 185 cm

100 cm           185- 195 cm

104 cm           >190 cm

(Bron: brochure lichamelijke opvoeding januari 2009)